Wasvoorschriften

Ontdek onze wasvoorschriften voor bedrukte of geborduurde kleding. Leer hoe je jouw gepersonaliseerde kledingstukken het beste kunt onderhouden en behouden. Volg onze richtlijnen om de levensduur en kwaliteit van je bedrukkingen of borduursels te waarborgen. Blijf er fris en stijlvol uitzien, was na was!

Waarom wasvoorschriften?

De kleding die wij leveren voldoet aan al onze strenge kwaliteitseisen. Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kan genieten van onze kleding hebben wij een aantal wasvoorschriften opgesteld die ervoor zorgen dat onze kleding nog langer mee gaat.

De eventuele wasvoorschriften die op de kleding zelf staan gelden niet specifiek voor de bedrukking. Deze wasvoorschriften zijn voor de stof en het kledingstuk. Bedrukkingen en borduursels hebben net iets andere wasvoorschriften om te garanderen dat de personalisatie blijft zitten en jij zo lang mogelijk van je nieuwe items kan genieten!

Heb je vragen over de wasvoorschriften van je bedrukte of geborduurde kleding? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies. We helpen je graag verder!

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw aankoop, raden wij de volgende wasvoorschriften aan:

 • Kleding binnenstebuiten wassen
 • Lager dan/of hoogstens op 40° wassen
 • Wassen zonder bleekmiddel of wasverzachter
 • Niet chemisch wassen
 • Niet centrifugeren of in de droogtrommel
 • Binnenstebuiten strijken en niet op de bedrukking of borduursel

Het verschil in wasvoorschriften tussen bedrukken en borduren

Bedrukken en borduren zijn twee verschillende technieken die wij bij Dragonfly toepassen. Bij het bedrukken wordt er doormiddel van een transfer een logo of personalisatie gedrukt op een kledingstuk. Wanneer er wordt geborduurd wordt er doormiddel van garen een logo of personalisatie in het kledingstuk geborduurd.

Bij bedrukte kleding is het belangrijker om de wasvoorschriften te volgen. De bedrukking kan, wanneer er veel te warm wordt gewassen of wanneer er over de bedrukking wordt gestreken, vervagen of loslaten. Onze bedrukkingen zijn van de beste kwaliteit en zullen niet snel vervagen of loslaten, vooral niet wanneer de wasvoorschriften in acht worden genomen.

Kleding met een borduursel is duurzamer en minder gevoelig voor de wasmachine. De garen die wij gebruiken vervaagt niet en behoudt zijn originele kleur. Hierdoor is kleding met een borduursel erg duurzaam en heeft het een lange levensduur. Om ervoor te zorgen dat ook de geborduurde kleding lang mooi blijft raden wij wel aan de zelfde wasvoorschriften te hanteren als voor bedrukte kleding.

Vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op over al je vragen over wasvoorschriften.

  Openingstijden:
  Maandag 08.30 – 17.00
  Dinsdag 08.30 – 17.00
  Woensdag 08.30 – 17.00
  Donderdag 08.30 – 17.00
  Vrijdag 08.30 – 17.00
  Of op afspraak 

  E-mail

  Follow us