Druktechnieken

Met welke technieken werken wij?

Dragonfly heeft meerdere druk- en print technieken in huis.
Onze medewerkers helpen je graag bij het kiezen van de meest passende techniek.

(Laser)Flex

In onze kledingshop bestaat de meeste kleding uit minimaal 80% katoen. Katoen leent zich heel goed voor het verwerken van verschillende flex-en flockfolies.

Deze folies gebruiken we als jij een bepaalde tekst bedrukt wilt hebben op je kledingstuk. De folies zijn allemaal te bekijken in onze shop en er is een ruim assortiment kleuren en maten verkrijgbaar. Met de laserflex kunnen we ook afbeeldingen in meerdere kleuren printen. 

Gepersonaliseerde stickers

Wil je bij je kleding bijpassende stickers laten drukken? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze printer levert uitstekende prestaties, creativiteit en veelzijdigheid met heldere inkten zodat jouw stickers er altijd perfect uit zullen zien.

Textieltransfers

Textieltransfers gebruiken we als er meerdere kleuren nodig zijn of als kleuren in elkaar overlopen.

Dragonfly heeft zelf een speciale ‘Digital Transfer Printing’ straat (PPS DTP-600) in huis voor het printen van de transfers. De benodigde kleuren worden in deze machine, tijdens het printen, met elkaar vermengd en vervolgens wordt de transfer samen met de kleding onder een hete pers gelegd zodat het zich kan hechten.

Dragonfly is ook toeleverancier voor bedrijven die textieltransfers nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld voor bedrijven die zelf t-shirts (willen) bedrukken maar zelf geen ‘Digital Transfer Printing’ straat hebben. Heb je hier interesse in neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en prijzen. 

Sublimatie

Sublimatie is een techniek waarbij jouw ontwerp op een speciaal papier geprint wordt met sublimatie inkt.

Deze techniek wordt vaak gebruikt als je een kledingstuk wilt bedrukken met een eigen foto of afbeelding. Sublimeren kan alleen bij stoffen die uit 80% polyester bestaan en wit van kleur zijn. Tijdens het drukproces wordt de inkt vluchtig en zet zich vast op de stof. 

Borduren

Dragonfly heeft een werkelijk uniek concept waar het gaat om borduren.

Vroeger beperkte het borduren zich tot een maximaal aantal kleuren garen. Dit zorgde ervoor dat logo’s of afbeeldingen zich beperkten tot deze kleuren en waarbij overloop van kleuren niet mogelijk was. Maar daar hoeven we gelukkig geen rekening meer mee te houden. Als enige in Nederland heeft onze borduurmachine een zg. ‘draad-kleur-unit’. Deze kleurunit (coloreel) kleurt het witte basisgaren tijdens het borduren zodat er geen beperkingen zijn in het borduren van kleuren of kleurverloop van jouw logo of afbeelding. We kunnen alle specifieke kleurvereisten borduren, zo ook bij full colour logo’s. Alles kan worden geborduurd: kleding, tassen, petjes enzovoort. 

Maar er kan nog meer met borduren. Met onze unieke borduurmachine kunnen we ook (opstrijkbare) badges en emblemen borduren. Ook hierin kennen wij bij het borduren geen beperking van kleuren en overloop van kleuren. Emblemen en badges kunnen jouw uitstraling nog unieker maken. Vooral als ze in combinatie worden gebruikt met andere druktechnieken die wij in huis hebben.

Dragonfly is ook toeleverancier voor bedrijven die gebruik willen maken van onze unieke borduurmachine. Dit kan bijvoorbeeld voor bedrijven die zelf geen borduurmachine hebben of die beperkt zijn in het borduren van een gemaximeerd aantal kleuren. Heb je hier interesse in neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Bekijk onze corporate video

Vragen?

Openingstijden:
Maandag 08.30 – 17.00
Dinsdag 08.30 – 17.00
Woensdag 08.30 – 17.00
Donderdag 08.30 – 17.00
Vrijdag 08.30 – 17.00
Of op afspraak 

E-mail

Follow us