Borduren op kleding: hoe werkt het?

Een geborduurd logo of embleem op een kledingstuk geeft net dat stukje extra herkenbaarheid. Ook in de zoektocht naar een gepersonaliseerd cadeau is een tekst of logo borduren op kleding vaak een schot in de roos. Maar hoe werkt borduren op kleding precies? We leggen je uit hoe Dragonfly te werk gaat en wat onze borduurtechniek zo bijzonder maakt.

Kleding borduren of bedrukken

Om een logo of tekst op een kledingstuk te plaatsen kun je kiezen tussen twee technieken: borduren of bedrukken. Wat is het verschil tussen de twee? Het grootste onderscheid is dat bij kleding bedrukken het logo op de kleding gedrukt wordt door middel van flex- en flockfolies, met textieltransfers of door middel van sublimatie. Het resultaat is een logo dat als het ware op het kledingstuk ligt.

Bij borduren wordt er met een naald en garen een logo op het kledingstuk geborduurd. Daardoor is het logo verweven met de kledingstof en laat het minder snel los. Ook naar meerdere keren wassen ben je er met een geborduurd logo van verzekerd dat de garen goed vast blijven zitten. Bovendien verkleurt het garen niet, waardoor het kledingstuk met geborduurd logo zijn attentiewaarde goed behoudt. Alle bovenstaande factoren maakt dat het borduren van kleding duurzamer dan het bedrukken van kleding.

Hoe werkt het borduren van kleding?

Vroeger waren de mogelijkheden rondom het borduren van kleding zeer beperkt. Enkele basis kleuren waren maar beschikbaar om te borduren. Anno 2023 zijn de mogelijkheden veel meer waarin Dragonfly een van de voorlopers is. De speciale borduurmachine die Dragonfly gebruikt, hanteert wit garen in de basis. Tijdens het borduren wordt dit garen gekleurd in de gewenste kleuren van het logo of embleem met een zogeheten ‘draad-kleur-unit’.

Het voordeel is dat deze kleurtechniek geen beperkingen oplevert voor de kleuren of het kleurverloop dat je voor een logo gebruiken wilt. We kunnen alle specifieke kleurvereisten borduren, zelfs full colour logo’s

Wat kan ik laten borduren?

Naast dat de borduurmachine van Dragonfly alle kleuren kan borduren, is het ook een optie om allerlei kledingstukken en accessoires te laten borduren. Denk bijvoorbeeld aan een kledingstuk borduren, maar ook een pet of muts borduren behoort tot de mogelijkheden. Borduren komt het beste tot zijn recht op kledingstukken met een dikke stof. Denk daarbij aan sweaters, jassen en broeken.

Borduren beperkt zich niet alleen tot kleding en accessoires, ook kan de borduurmachines (opstrijkbare) badges en emblemen borduren. Deze badges kun je vervolgens weer combineren met de andere borduur- en druktechnieken die Dragonfly aanbiedt om zo volledig je eigen ontwerp te creëren.

Kleding borduren

Voor het borduren van kleding bieden we bij Dragonfly diverse opties aan. Zo kun je geheel naar eigen wens een polo of T-shirt laten borduren, maar ook het borduren van sweaters, hoodies, vesten en jassen bieden we aan. Neem een kijkje in ons aanbod om te ontdekken of er een kledingstuk tussen zit dat bij je wensen aansluit.

Petten en mutsen borduren

Naast het borduren van kleding, kunnen we met onze borduurmachine ook gemakkelijk petten en mutsen borduren met een gewenst logo. Onze petten en mutsen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en op verschillende plekken kunt u een logo of tekst laten borduren.

Bedrijfskleding borduren

Het borduren van een logo op bedrijfskleding is een goede keuze. Met name voor werkjassen en werkbroeken is borduren de beste optie, gezien het intensieve en lange gebruik van de kleding. Met borduren weet je zeker dat het logo lang op het kledingstuk blijft zitten. Niet alleen heb je daardoor langer plezier van de kleding en maak je een duurzame keuze, ook blijft de attentiewaarde van het logo of embleem hoger.

Toeleverancier van borduurmachines

Wil je als bedrijf gebruikmaken van onze unieke borduurmachines? Dragonfly is toeleverancier van borduurmachines en helpt graag bedrijven die zelf geen borduurmachine hebben of organisaties die beperkt zijn in het borduren, bijvoorbeeld door een maximaal aantal kleuren. Heb je hier interesse in? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en prijzen.