Dragonfly

  /  Tips   /  Dingen die je moet weten voordat je een gepersonaliseerd t-shirt besteld

Dingen die je moet weten voordat je een gepersonaliseerd t-shirt besteld

Waar zijn de T-shirts voor?

Dit kan als een domme vraag klinken, maar dit is een belangrijke vraag om aan jezelf te stellen.

De T-shirts die je wil laten ontwerpen kunnen met verschillende doeleinde gebruikt worden. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten: waarom wordt jouw kleding gedragen, door wie wordt het gedragen en voor welke gelegenheid. Door te kijken naar deze punten kan je het kledingstuk aanschaffen dat het beste past bij jouw wensen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 • T-shirt voor promotie doeleinden: wanneer je kleding zoekt dat gebruikt gaat worden voor promoties, zoals flyeren, is het belangrijk dat je goed opvalt en zichtbaar bent. Hierbij kan het helpen om heldere kleuren te gebruiken en te werken met een groot logo op de borst en rug. Deze kleding gaat waarschijnlijk niet dagelijks gedragen worden, hierdoor kan er gekozen worden voor goedkopere T-shirts zodat de kosten laag blijven.
 • Nieuwe bedrijfskleding voor je medewerkers: wanneer je nieuwe bedrijfskleding wil aanschaffen voor je medewerkers zijn er andere eisen. Deze kleding gaat veel worden gedragen en moet van goede kwaliteit zijn zodat je medewerkers kunnen genieten van de best mogelijke draagcomfort.
 • Een T-shirt om cadeau te doen? Een T-shirt om cadeau te doen moet er vooral mooi uitzien, hierbij is het design het belangrijkst. Je wil dat degene aan wie je het T-shirt cadeau doet hem vaak en met plezier draagt.

Hoeveel stuks heb je nodig?

Tenzij je precies weet hoeveel kledingstukken je wil inkopen, is dit een moeilijke vraag. Het is nooit fijn als je te veel of te weinig items inkoopt. Het is altijd goed om te weten dat, hoe meer stuks je aanschaft, hoe goedkoper de items worden. Hierbij is het goed om het volgende in je achterhoofd te houden:

 • De staffelkortingen gelden vaak pas vanaf een bepaald aantal stuks. De prijs vanaf 25 stuks is voordeliger dan de prijs voor 24 stuks. Het loont dus soms om een of twee extra items aan te schaffen zodat je bestelling binnen een gunstige staffelkorting valt. En je de kleding nog goedkoper hebt!

Welk ontwerp kies je?

Het hebben van een tof ontworpen T-shirt zorgt ervoor dat jij en je collega’s en relaties hem graag dragen. Het designen van een aantrekkelijk ontwerp kan best uitdagend zijn. Wij hebben een professionele designer in dienst die jou kan helpen met ontwerpen van een tof design. Bij het ontwerpen van een design zijn de volgende punten belangrijk:

 • Creëer een ontwerp dat goed kan schalen naar verschillende formaten, hierdoor kan je ontwerp voor verschillende doeleinde worden gebruikt en beschik je over een ontwerp dat geschikt is voor iedere situatie.
 • Zorg dat je ontwerp past bij het gene wat je wil uitstralen. Ben je bezig met de promotie van je bedrijf op een evenement? Dan is het goed om te werken met felle kleuren zodat je goed opvalt.
 • Zorg ervoor dat de ontwerper jou het vectorbestand van het ontwerpt aanlevert, het hebben van een vectorbestand zorgt ervoor dat het formaat van het ontwerp eenvoudig aangepast kan worden zonder dat je inlevert op kwaliteit. Hiernaast is het ook goed om de pantone-referenties voor de kleuren op te vragen, hierdoor kunnen wij jouw ontwerp in exact dezelfde kleur realiseren op een kledingstuk.

Heb je nog geen logo? Klik dan hier, dan maken wij een logo voor je!

Hoe ga je de nieuwe gepersonaliseerde t-shirts bij je medewerkers, collega’s of relaties krijgen?

Nu je eruit bent welke kledingstukken je nodig hebt en je de aantallen weet kan je gaan kijken naar de distributie van je gepersonaliseerde items. Bij kleine aantallen is dit vrij eenvoudig, maar bij grote hoeveelheden kan dit best een uitdading zijn. Hieronder geven wij een aantal tips om ervoor te zorgen dat de T-shirts in de bijbehorende maat bij de juiste personen terecht komen:

 • Sorteer de kleding op maat, op deze manier kunnen medewerkers eenvoudig zelf hun eigen geselecteerde maat pakken. Wij leveren de kleding altijd zoveel mogelijk gesorteerd op maat, hierdoor hoef jij je hier niet meer druk over te maken!
 • Label de kleding in de bijbehorende maten met de naam van de medewerker. Door kledingpakketjes te maken voor iedere medewerker is het uitdelen van de kleding nog makkelijker en weet je precies wie wat krijgt.
 • Wanneer je de kleding wil gaan versturen is het extra belangrijk dat je de juiste maten levert. Niets is zo vervelend als het moeten aannemen van retourtjes en het nogmaals moeten versturen van de juiste maten.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

  Laat een reactie achter: